ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΛΟΓΩ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ

Είναι υποχρεωτική η ασφάλιση κατοικίας λόγω δανεισμού; NAI.
Όχι όμως όπου θέλει η τράπεζα

Έχουμε την γνώση,
την δύναμη και
τις επιλογές

Η ασφάλιση της ενυπόθηκης-δανειοδοτούμενης κατοικίας είναι υποχρεωτική βάσει της δανειακής σύμβασης.
Ο ιδιοκτήτης της όμως, έχει την δυνατότητα να επιλέξει σε ποια ασφαλιστική εταιρία, θα καλύψει αυτή την υποχρέωσή του.
 
Το πρακτορείο μας έχει καταφέρει να έχει τα οικονομικότερα ασφαλιστήρια με τις αξιολογότερες ασφαλιστικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Για να σας δώσουμε μια εικόνα όσων αναφερόμαστε το κόστος ασφάλισης κατασκευής μιας κατοικίας αξίας 100.000€, μέσω του πρακτορείου μας κοστίζει από 100€ το έτος !!!!, ενώ η ασφάλιση μέσω τράπεζας συνήθως κοστίζει πολύ ακριβότερα, περίπου 250€.
 
Ο τρόπος υπολογισμού του κεφαλαίου κάλυψης για την ασφάλιση του κτηρίου μιας κατοικίας, είναι το κατασκευαστικό ή επισκευαστικό κόστος και όχι την φορολογικά αντικειμενική ή εμπορική αξία του ακινήτου. Για να καταλάβετε καλύτερα αυτό που αναφέρουμε, διαβάστε το παρακάτω παράδειγμα.
‘’Μια κατοικία 100 τετραγωνικών μέτρων στο

Κερατσίνι για να κατασκευαστεί χρειάζεται περίπου 120.000€. Αν προσπαθήσουμε να αγοράσουμε την κατοικία αυτή θα χρειαστούμε περίπου 150.000€, ενώ η αντικειμενική της αξία (φορολογική) είναι περίπου 100.000€. Την ίδια ακριβώς κατοικία αν την κατασκευάζαμε στην Γλυφάδα ενώ θα μας κόστιζε το ίδιο, η αγορά της θα ήταν πολύ ακριβότερη όπως και η αντικειμενική της αξία.’’
Οπότε βάσει των προαναφερθέντων, επειδή η ασφαλιστική εταιρία σε περίπτωση ζημιάς θα κληθεί να αποζημιώσει την κατασκευαστική ή επισκευαστική αξία, οι δυο κατοικίες Κερατσινίου και Γλυφάδας θα έπρεπε να είχαν ασφαλιστεί με το ίδιο ασφαλισμένο κεφάλαιο αφού είναι παρόμοιες.

Η επαγγελματική μας δραστηριότητα είναι μόνο οι ασφαλίσεις. Γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε πάντα τις καλύτερες επιλογές (κόστος – ποιότητα) ειδάλλως δεν θα υπήρχαμε.
 
Τηλεφωνήστε και ρωτήστε μας, πόσο θα στοίχιζε αν ασφαλίσετε την οικία σας μέσω του πρακτορείου μας, χωρίς την διαμεσολάβηση της τράπεζας, για να διαπιστώσετε πόσα χρήματα μπορείτε να γλιτώσετε.

TOP